новини

Як курсанти Академії з харків’янами власними силами створюють музей журналістики

30.04.2021 12:29

На кафедрі філології, перекладу та стратегічних комунікацій Академії пройшло чергове заняття гуртка зі стратегічних комунікацій з курсантами гуманітарного факультету. Провели його офіцер відділу євроатлантичної інтеграції старший лейтенант Дмитро Одерій та доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій, кандидат філологічних наук Лілія Дорошина.

Цього разу команда гвардійців працювала над створенням медіа простору на факультеті. Курсанти розпочали роботу над оформленням макету інсталяції, де будуть виставлені предмети журналістики: фотоапарати, відеокамери, студійні мікрофони, касети, платівки та ще багато іншого. Тож, курсанти оформлювали описи експонатів та проводили їх каталогізацію.

«Інсталяція поки що у нас на рівні творчого проекту. Ми плануємо створити сучасний та креативний проект, в якому будуть поєднані усі експонати. На перспективу плануємо відкрити музей засобів комунікації у стінах Академії», – зазначила Лілія Дорошина.

Ініціаторами створення такого медіа простору стали курсанти, які займаються його розробкою та оформленням. Консультантами проекту стали відомі журналісти та дослідники Харкова.

«Попередньо ми звернулися до харків’ян з пропозицією підтримати нашу ідею та, за можливості, передати нам предмети, які у різні часи були пов’язані з журналістикою: від перових ручок та чорнильниць до відеокамер. Жителі Харкова надали велику кількість унікальних раритетних речей. І це неймовірно, бо люди повірили у нас! Нам вже принесли і фотоапарати, які мають історичну цінність, і унікальні відеокамери, які у всьому світі збереглися у невеликій кількості. Є такі речі, які я взагалі бачу вперше», – ділиться враженнями сержант Софія Лаврова.   

Варто зазначити, що гвардійців вирішили підтримати й працівники музеїв Харківщини. Для курсантів Академії вони проведуть заняття з музеєзнавства, де навчать їх створювати експозиції, організовувати екскурсії та описувати експонати. 

«Саме ці курсанти у майбутньому займатимуть посади заступників командира роти по роботі з особовим у підрозділах НГУ. Саме вони організовуватимуть екскурсії до музеїв та на різноманітні виставки для солдат строкової служби. Також їм необхідно знати, як розвивати музей військової частини, розуміти цінність усіх речей, які передаються поколіннями. А ці знання будуть безцінними для них», – зазначив старший лейтенант Дмитро Одерій.  

Курсанти гуманітарного факультету та викладачі кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій висловлюють слова вдячності усім, хто відгукнувся та надав цінні експонати до Академії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ