новини

Як курсанти факультету логістики здобувають практичний досвід під час військового стажування

12.04.2021 16:02

 

Друзі, сьогодні ми розповідаємо про те, як курсанти Академії проходять стажування у військових частинах Національної гвардії України. Цього разу, більш детально, розповімо про військове стажування курсантів факультету логістики.

Від факультету логістики Академії Нацгвардії на проходження військового стажування відбуло 30 гвардійців шостого року навчання.

Курсанти проходять стажування у військових частинах на таких посадах, як начальник автомобільної служби, заступник командира батальйону з озброєння та техніки, начальник служби озброєння, начальник майстерні з ремонту озброєння, начальник речової служби військової частини, начальник продовольчої служби військової частини.

«Військове стажування – це гарна можливість закріпити здобуті теоретичні знання на практиці. Особлива увага курсантів звертається на вдосконалення вмінь та навичок із організації експлуатації, ремонту та збереження озброєння і військової техніки, - зазначив заступник начальника факультету логістики по роботі з особовим складом підполковник Дмитро Бондарєв. – Майбутні спеціалісти логістичного забезпечення Національної гвардії України виконують обов’язки, пов’язані як із особовим складом, так і з технікою та озброєнням, що робить їх службу досить відповідальною».

Окрім роботи з технікою та озброєнням, курсанти-логісти ознайомлюються із  зразками новітньої автомобільної техніки, майном, вивчають особливості експлуатації новітніх зразків техніки. А курсанти, які виконують обов’язки начальника продовольчої та речової служби військової частини, знайомляться із реформами системи речового забезпечення та харчування, новим обладнанням, а також займаються організацією тилового забезпечення.

Старший сержант Олександр Онищенко став одним із курсантів, які проходять військове стажування у 2-ій Галицькій бригаді, що знаходиться у місті Львів. Гвардієць проходить службу за посадою начальник служби озброєння. Олександр вже має за плечима 7 років служби за контрактом. Займався конвоюванням, охороною підсудних та засуджених у військовій частині міста Черкаси.

«На строкову службу я пішов сам, у 2013 році. З рідних Черкас мене направили до однієї із військових частин Севастополя. Пройшло трохи часу і я був направлений до Навчального центру НГУ у місті Золочів, де навчався на командира відділення. Але, по факту, після навчання мені вже не було куди повертатись, адже розпочалась окупація Криму. Так я потрапив до військової частини міста Черкаси».

Олександр переконаний, що саме буремні події 2014 року ще більше підштовхнули його до військового життя.

«У 2014 році я підписав контракт і продовжив службу в Черкасах. Паралельно вступив до Київського університету внутрішніх справ, на факультет правознавства. Вирішив стати офіцером. Для мене, змалку, військовий – це гордість, – продовжив розповідь Олександр. Сьогодні проходжу стажування за напрямком, який мене цікавить все свідоме життя – озброєння. Дуже хочеться нові знання застосовувати у військовій службі, тому з нетерпінням чекаю, коли вже стану офіцером».

Нагадаємо, що військове стажування триватиме до 30 квітня. Далі, на гвардійців чекає захист матеріалів військового стажування та підготовка до державної підсумкової атестації, яка розпочнеться у червні 2021 року.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ та за матеріалами 2-ої Галицької бригади НГУ