новини

Як курсанти факультету логістики здобувають практичний досвід під час військового стажування

17.12.2020 08:31

 

Ми продовжуємо цикл матеріалів про стажування курсантів Академії у військових частинах Національної гвардії України. Цього разу, більш детально розповімо про військове стажування курсантів факультету логістики.

Від факультету логістики Академії Нацгвардії на проходження військового стажування відбуло 74 гвардійці четвертого та шостого років навчання. Курсанти проходять стажування у військових частинах за посадами командира автомобільного взводу, начальника автомобільної служби батальйону, начальника автомобільної служби, заступника командира батальйону з озброєння та техніки, начальника продовольчої, речової, квартирно-експлуатаційної служб, начальника служби забезпечення паливно-мастильними матеріалами та начальника продовольчої і речової служби військової частини.

«Військове стажування – це, перш за все, чудова можливість закріпити здобуті теоретичні знання на практиці, збагатити свій досвід, який обов’язково стане в нагоді молодим офіцерам. Більше того, майбутні спеціалісти логістичного забезпечення Національної гвардії України виконують обов’язки, пов’язані як із особовим складом, так і з технікою та озброєнням, - розповів заступник начальника факультету логістики по роботі з особовим складом підполковник Дмитро Бондарєв. – У військових частинах гвардійці детально ознайомлюються зі специфікою, особливостями, завданнями, які стоять перед ними згідно з посадою та визначають для себе напрямки та питання, які потрібно вдосконалити».

Окрім роботи з технікою та озброєнням, курсанти-логісти ознайомлюються із  укомплектованістю військової частини новою автомобільною технікою, майном, вивчають особливості експлуатації новітніх зразків техніки. А курсанти, які виконують обов’язки начальника продовольчої, речової та квартирно-експлуатаційної служби військової частини, знайомляться із реформами системи речового забезпечення та харчування, новим обладнанням та займаються організацією тилового забезпечення.

Майбутній офіцер-автомобіліст Євген Равлюк проходить стажування на посаді командира автомобільного взводу в 3-ій бригаді оперативного призначення імені Петра Болбочана (в/ч 3017). Курсант вважає професію військового автомобіліста напрочуд складною, відповідальною і затребуваною, тому намагається отримати максимальну користь від кожного дня військового стажування та дослухається до рекомендацій досвідчених офіцерів.   

«На забезпечення Національної гвардії України надходять різноманітні типи автомобілів: для використання у суворих кліматичних умовах, для підвищення морально-психологічного стану бійців у зоні ООС, бронетранспортери. І кожен із видів транспорту має різний підхід як у застосуванні, так і в обслуговуванні. Тому, використовую кожну можливість вдосконалити знання, отримані в Академії, на практиці, - поділився Євген Равлюк. – Я радий, що потрапив до такого чудового колективу, де завжди можна навчитися чогось нового. Сподіваюся, що за час стажування здобуду достатню кількість знань, умінь та навичок для достойного старту у військах, але вже в офіцерських погонах». 

Нагадаємо, що військове стажування триватиме до 19 грудня. Після завершення стажування, командирами військових частин та керівниками стажування будуть підводитися підсумки. Захист стажування, з обов’язковою презентацією виконаної роботи та індивідуальних завдань, відбудеться вже в Академії. Візьмуть участь у захисті представники комісії у складі науково-педагогічних працівників та керівництва відповідного факультету.

А в курсантів шостого року навчання проходитиме підготовка до державної підсумкової атестації, яка відбудеться у січні 2021 року.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ та відділення інформації і комунікації Східного ОТО