новини

Як курсанти-філологи вивчають англійську мову за допомогою інтелектуальних ігор

02.12.2020 17:11

З курсантами-філологами першого року навчання пройшло цікаве інтерактивне заняття з англійської мови. Заняття провела доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Маргарита Мягка. Зазначимо, всі заняття з першої іноземної мови в Академії Нацгвардії проходять виключно англійською мовою.

Тема заняття було цікавою та корисною для всіх, оскільки розглядали мови країн світу та майбутнє англійської мови. Курсанти за допомогою інтелектуальних ігор вдосконалювали свій словниковий запас на вищезазначену тематику. На початку заняття всі курсанти були розподілені на три групи.

Перша квест-гра була заснована на застосуванні QR-кодів. Викладач заздалегідь підготувала роздруковані QR – коди. Курсанти за допомогою смартфонів зі встановленою системою зчитування програми сканували ці коди та відгадували загадки за тематикою заняття.

Друга вправа, яку розглянули учасники це «Казкове колесо». Курсанти були розподілені на команди. Капітан кожної команди виходив до дошки. В той час викладач круте віртуальне колесо і команда повинна якнайшвидше описати слово, які вони бачать на моніторі. Капітани команд по черзі вгадували слова.

«Якщо раніше курсанти використовували словник, який треба було завжди носити з собою, то зараз все доступно на гаджетах в онлайн-режимі. Кожне заняття ми починаємо з активізації знань, повторення лексики, і це завжди відбувається в інтерактивній формі. Ми обговорюємо події, які сталися у світі, розвиваємо читання, говоріння, навички аудіювання. Зараз значно легше вивчити іноземну мову – головне бажання і мета», - розповідає Маргарита Мягка.

Курсантка Анна Осадченко впевнена, що знання іноземних мов відкриває для людини нові можливості, тому й приділяє чимало часу вивченню англійської мови.

«Головне, що заняття проходить жваво, до того ж постійно розвиваємо критичне мислення під час різних інтелектуальних ігор. А завдяки такій формі навчання засвоюється і закріплюється матеріал, підвищується інтерес до вивчення мови. Мені такий підхід до удосконалення знань дуже цікавий», - ділиться враженнями курсантка гуманітарного факультету Анна Осадченко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ