новини

Як курсанти-філологи вивчають англійську мову за допомогою інтерактивних видів діяльності

23.11.2021 15:35

 

З курсантами-філологами четвертого року навчання пройшло інтерактивне заняття із англійської мови. Заняття провели доценти кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Вікторія Щербина і Лілія Монастирьова.

Зазначимо, всі заняття з першої іноземної мови в Академії Нацгвардії проходять виключно англійською мовою. Темою заняття була «Злочинність і суспільство».

Курсанти працювали за допомогою інтерактивних видів діяльності, а саме рольових ігор, вікторин, ігор із картками, які спрямовані на розвиток монологічного та діалогічного мовлення.

Наприклад, одна з вправ полягала у вгадуванні уривків з детективних серіалів. Курсанти повинні були описати фото, зображене на телевізорі, а також вгадати тип злочину і назвати серіал, використовуючи активну лексику.

«Якщо раніше курсанти використовували словник, який треба було завжди носити з собою, то зараз все доступно на гаджетах в онлайн-режимі. Кожне заняття ми починаємо з актуалізації лексики за темою заняття, і це завжди відбувається в інтерактивній формі, - розповіла Лілія Монастирьова. - Ми обговорюємо події, які сталися у світі, розвиваємо навички читання, говоріння, навички аудіювання та письма. Зараз значно легше вивчити іноземну мову – головне бажання і мета».

Курсантка Аліна Панфілова впевнена, що знання іноземних мов відкриває для людини нові можливості, тому й приділяє чимало часу вивченню англійської мови.

«Головне, що заняття проходить жваво, до того ж ми постійно розвиваємо критичне мислення під час різних вправ, - поділилася враженнями курсантка гуманітарного факультету Аліна Панфілова. - А завдяки такій формі навчання засвоюється і закріплюється матеріал, підвищується інтерес до вивчення мови. Мені такий підхід до удосконалення знань дуже цікавий».

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ