новини

Як курсанти-філологи вивчають німецьку мову за допомогою інтелектуальних ігор

09.03.2021 16:43

З курсантами-філологами пройшов дискусійний гурток з вивчення німецької мови. Заняття провела доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Інна Єрьоменко.

На початку заняття всі курсанти були розподілені на групи. Протягом заняття, курсантам були запропоновані картки, за якими вони виконували різнопланові завдання. Гвардійці знаходили відповідники до антонімів,  виконували вправи для закріплення числівників з німецької мови. Крім того, на картках знаходили інфінітивні форми дієслів та виконували завдання на розвиток пам’яті.

«Курсанти за допомогою інтелектуальних ігор вдосконалювали свій словниковий запас на різноманітні тематики. Якщо раніше курсанти використовували словник, який треба було завжди носити з собою, то зараз все доступно на гаджетах в онлайн-режимі. Кожне заняття ми починаємо з активізації знань, повторення лексики, і це завжди відбувається в інтерактивній формі. Ми обговорюємо події, які сталися у світі, розвиваємо читання, говоріння», - розповідає Інна Єрьоменко.

Курсантка Ольга Кльоц впевнена, що знання іноземних мов відкриває для людини нові можливості, тому й приділяє чимало часу вивченню німецької мови.

«На гуртку з вивчення німецької мови ми вдосконалюємо набуті знання.  Заняття завжди проходять жваво, до того ж розвиваємо критичне мислення під час різних інтелектуальних ігор. А завдяки такій формі навчання матеріал засвоюється і закріплюється легше, підвищується інтерес до вивчення мови», - ділиться враженнями курсантка гуманітарного факультету Ольга Кльоц.

Зазначимо, що даний гурток в Академії проводиться щомісяця і виключно німецькою мовою. Його відвідують усі охочі курсанти гуманітарного факультету.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ