новини

Як курсанти гуманітарного факультету проходили випробування у польових умовах

17.07.2023 15:32

Курсанти гуманітарного факультету завершили 5-ти денні заняття у польових умовах. Хлопці та дівчата вчились виконувати навчально-бойові завдання ротної тактичної групи під час ведення загальновійськового бою в різних умовах обстановки.

«Комплексні польові заняття – це можливість для курсантів перевірити свої теоретичні знання та удосконалити практичні вміння. Ми з викладачами кафедри намагаємось проводити заняття з урахуванням умов сучасності та наближувати їх до умов бойової обстановки. Хлопцям та дівчатам було важко, але усі витримали випробування і засвоїли матеріал», - зазначає начальник кафедри тактики полковник Євгеній Башкатов.

Курсанти виконували вправи навчальних стрільб зі стрілецької зброї, обладнували позиції відділення, навчалися орієнтуватися на місцевості та рухатися за азимутом, долати водні перешкоди у складі підрозділу, вивчали роботу екіпажу БпЛА під час виконання бойового завдання та надавали домедичну допомогу.

«Дуже насичена програма. Заняття різноманітні та вимагають знань, високого рівня фізичної підготовки та психологічної стійкості. Саме на цих заняттях кожен з нас показав особистий рівень підготовки, як військовослужбовця. По завершенню, кожен зробить висновок, на що саме потрібно звернути увагу під час навчання, щоб вдосконалити свій професійний рівень підготовки», - розповідає курсантка Аліса.

Пересувалися курсанти за вказаним азимутом з використанням компаса та програмного комплексу «Кропива» в постійному контакті з противником.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ