новини

Як курсанти-логісти вчаться організовувати харчування в Академії

29.03.2021 16:36

В Академії Нацгвардії з курсантами третього року навчання факультету логістики пройшло практичне заняття по приготуванню комплексного обіду для особового складу навчального закладу.

Заняття провели доцент кафедри технічного та тилового забезпечення Лідія Товма та помічник начальника продовольчої служби Академії лейтенант Олександр Котвицький.

На початку заняття фахівці тилового забезпечення ознайомилися з роботою виробничих цехів, взяли участь в обробці продуктів харчування. Після цього вони приготували дві перші страви на вибір, дві холодні закуски, зрази та соус. Кухарі їдальні Академії надавали допомогу майбутнім начальникам продовольчих служб.

Після приготування обіду гвардійці сервірували обідні столи, дотримуючись правил етикету.

«Практичні заняття дозволять курсантам у майбутньому, вже на посадах начальників продовольчих служб, якісно планувати та організовувати приготування різноманітних страв для харчування особового складу.  Сьогодні гвардійці набули практичних навичок у приготуванні не тільки повсякденних страв, а й таких складних, як зрази картопляні. Приготування цієї страви вимагає спеціальних умінь і вони нелегкі у приготуванні, потребують досконалої ручної роботи та дотримання санітарно-гігієнічних вимог. Всі курсанти вміло справились з поставленими завданнями. Після приготування їжі, у військовослужбовців відбулась дегустація обідніх страв», - зазначила доцент кафедри технічного та тилового забезпечення Лідія Товма.

Зазначимо, з курсантами сплановано вісім шестигодинних практичних занять, які будуть проводитися у їдальні навчального закладу до кінця навчального року.

«Такі заняття дуже цікаві та корисні. Завжди здорово знати якомога більше, але ще й треба вміти використати ці знання на практиці. Так ми сьогодні допомогли кухарям нагодувати всіх гвардійців Академії смачним обідом. Крім того, процес приготування їжі доставляє задоволення мені, і приємно, що людям подобаються приготовлені страви», - розповідає курсант факультету логістики Роман Молчанов.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ