новини

Як курсанти НАНГУ небо підкорювали

09.06.2021 17:13

У курсантів командно-штабного факультету групи спеціального призначення Національної академії Національної гвардії України відбулося практичне десантування.  

Десантування здійснювалося на аеродромі Гвардійської авіаційної бази Національної гвардії України, що в місті Олександрія.

Участь у стрибках взяли 25 курсантів. Десантувалися гвардійці з висоти 600 метрів, при цьому, швидкість повітряного судна МІ-8 складала 120 кілометри за годину.

Перед стрибками з курсантами проводять інструктаж. Пояснюють, як поводитися перед стрибком у літаку і що робити під час польоту з парашутом: як відділятися від вертольоту Мі – 8; управляти куполом парашута в повітрі, діяти на стапелях, приземлятися; діяти при відмові основного парашута.

«Я не знаю як точно можна передати відчуття неба, але однозначно потрібно спробувати хоча б раз у своєму житті здійснити стрибок з парашутом. Це відчуття повної свободи, коли існують тільки ти і твій парашут. Крім того, ти залишаєшся наодинці зі своїми думками, які в цей момент наповнюються лише чистотою. Тоді як твоя увага повністю концентрується на приземленні, а земля з висоти пташиного польоту, повірте – надзвичайна», - поділився незабутніми враженнями курсант Роман Мельник.

Стрибки з парашутом курсанти здійснюють вдруге та є й ті, які виконували вправу вперше. Під час виконання десантування їм приділялася особлива увага.

«Кожен спецпризначенець повинен вміти десантуватися в різних умовах і на будь-які поверхні. Курсанти показали високий рівень підготовки до стрибків з парашутом. Мене вразило те, що вони не розгубилися, а навпаки в повітрі поводили себе дуже впевнено. Подолання психологічного бар’єру – один із найважливіших компонентів успішного десантування», – зазначив старший викладач – начальник парашутно-десантної служби Академії полковник Володимир Халеп.

Інструктори відмічають, що в кожного з парашутистів за плечима десятки стрибків з різних висот різноманітними способами, але підхід до кожного десантування повинен бути особливим, нібито це вперше у їхньому житті.

Капітан Євген ХІЛЬСЬКИЙ