новини

Як курсанти опановували навички "Soft skills"

26.02.2021 17:47

З курсантами-магістрами гуманітарного факультету пройшло практичне заняття щодо розвитку комунікативних навичок «Soft skills».

Заняття провели доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Лілія Дорошина та офіцер відділу євроатлантичної інтеграції старший лейтенант Дмитро Одерій. Основою заняття стали ситуативні завдання - «кейси». Для їх розв’язання курсанти об’єднувалися в групи та працювали в команді. Саме цей спосіб допомагає згуртувати колектив.

Протягом заняття курсанти розвинули навички «Soft skills» – це ситуативні вміння, знання, риси характеру, які можуть застосовуватись в будь-якій діяльності. До них найчастіше відносять комунікабельність, здатність працювати в умовах форс-мажору, схильність до командної роботи. 

 «Заняття пройшло в позитивній та невимушеній атмосфері, що дозволило всім курсантам легко включитися в навчальний процес і активно працювати. Навички допоможуть майбутнім офіцерам критично мислити, здійснювати ефективну комунікацію, формувати та підтримувати позитивний імідж НГУ», - розповідає доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Лілія Дорошина.

Старший лейтенант Дмитро Одерій наголосив, що кожного дня військовослужбовці стикаються з викликами як в професійному, так і в цивільному житті. І саме від наших навичок залежить успіх у їх вирішенні.

«Спочатку навіть і не думав, що навички «Soft skills» настільки важливі для військових. Все здається ніби просто. Є наказ, і ти вже починаєш його виконувати. Але якщо ти стикаєшся з нетиповою ситуацією, коли  недостатньо діяти за алгоритмом, тобі на допомогу прийдуть навички з креативного мислення та комунікації, щоб подолати будь-які труднощі», - ділиться враженнями командир групи сержант Євген Мірошин.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ