новини

Як курсанти підрозділу спеціального призначення вчились долати гірські перешкоди

15.05.2024 10:41

Курсанти групи спеціального призначення командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України відпрацьовували навички з гірської підготовки.

Під час заняття викладач пояснював питання, які стосувалися пересування особового складу по скельному рельєфу, страхування в горах, а також перенесення пораненого у гірських умовах.

«Ведення бойових дій у гірських умовах потребує максимальної підготовки і воно суттєво відрізняється від виконання завдань на рівнині. Важливо у повному обсязі опанувати всі альпіністські техніки, бо від цього буде залежати, в першу чергу, ваше життя – зазначає старший викладач, начальник парашутно-десантної служби полковник Володимир Халеп. – Практичні заняття це - гарна школа лідерства і командної роботи, адже дії особового складу у гірських умовах потребують злагодження військового підрозділу».

 

Хлопці практично відпрацьовували підйом та спуск по скелях, правила страхування та самострахування, а також проводили підготовку до транспортування пораненого або постраждалого на скельному рельєфі.

 

«Сьогодні ми отримали первинні практичні навички використання спеціальних спускових пристроїв при виконанні спеціальних тактичних вправ. Дії в горах потребують відповідної підготовки та тренування, зокрема, вміння користуватись гірським спорядженням. Коли розумієш, що у тебе все виходить, то страх зникає і впевненості з’являється ще більше», — ділиться враженнями курсант командно-штабного факультету Олександр.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ