новини

Як курсанти практикували англійську з військовими Канади

19.05.2021 16:44

У Національній академії Національної гвардії України пройшло чергове засідання гуртка англійської мови “D-club”.

Цього разу за підтримки військових Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) та старшого викладача кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Анастасії Куліш гурток пройшов у форматі інтерактивної бесіди.

Військовослужбовці операції UNIFIER та курсанти гуманітарного факультету активно обговорювали питання особистості військовослужбовця Канади і України, аналізували особистісні риси та визначали стереотипи військових обох країн, обмінювались досвідом та знаннями. Обговорення питання особистості військовослужбовця було підсилено різними інтерактивними вправами у вигляді групової роботи й діалогічного мовлення, в яких активно брали участь всі члени гуртка.

«Під час виконання вправ курсанти Академії безпосередньо взаємодіяли з носіями англійської мови, і у такий спосіб  мали змогу не тільки покращити свій рівень володіння іноземною мовою, а й подолати мовний бар’єр, що є значною перепоною в процесі міжкультурної взаємодії», – зазначила Анастасія Куліш.

Основною практичною метою гуртка “D-club” за участю військовослужбовці операції UNIFIER є формування у курсантів комунікативної компетенції, тобто оволодіння іноземною мовою як засобом міжкультурного спілкування та уміння використовувати іноземну мову як інструмент у діалозі культур і цивілізацій сучасного світу.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ