новини

Як курсанти практикували англійську з військовими Канади

26.02.2021 13:49

У Національній академії Національної гвардії України пройшло чергове засідання гуртка англійської мови “D-club”.

Цього разу за підтримки викладачів кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій та військових Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) гурток пройшов у форматі інтерактивної комунікативної гри Jeopardy ("Ризикуй"). 

Завдання кожної команди полягало в тому, щоб відповісти на обрані за поданими тематиками питання та отримати максимальну кількість балів. Лідерами команд виступили військовослужбовці операції UNIFIER. А викладачі кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Анастасія Коваль, Людмила Сінна та Маргарита Мягка були у ролі фасилітаторів процесу, відстежували кожен етап гри та спрямовували її хід.

«Метою гри було не лише занурення у мовне середовище, формування зорового та аудіативного сприйняття інформації англійською мовою, але також і розвиток комунікативних навичок та навичок роботи у команді. Ключовим моментом гри було ефективне спілкування між членами команди та їхніми лідерами, а також обмін знань щодо історичних, географічних та побутових реалій Канади та України», – зазначила Людмила Сінна.

За словами викладача, використання ігрової форми та можливість безпосереднього спілкування з носіями англійської мови стимулюють пізнавальний процес курсантів, а також підвищують їх мотивацію до вивчення іноземних мов.

«Для нас це незабутній досвід! Цікава гра допомогла багатьом подолати мовний бар'єр і активізувати матеріал, який ми вчили. Ми дуже вдячні за надану можливість поспілкуватись з носіями мови!», – висловила свої враження курсантка Анна Гонтковська.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ