новини

Як курсанти практикують англійську з військовими ЗС Канади

27.05.2021 10:29

У Національній академії Національної гвардії України з курсантами гуманітарного факультету пройшов гурток з англійської мови “D-club”.

Гурток провела доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Людмила Сінна. Участь у ньому взяли військові Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER).

«Невимушена атмосфера спілкування, наочність матеріалів, робота у групах та ігрова форма сприяли досягненню кінцевої мети нашої зустрічі – усі були вмотивовані, подолали комунікативний бар'єр та  розмовляли лише англійською мовою», – зазначила Людмила Сінна.

Курсанти разом з представниками Канади обговорювали тему емоцій та почуттів. Учасники засідання жваво відповідали на питання щодо їх емоційного досвіду, ділилися власними емоційними історіями, а також  активно дискутували у групах про культурологічний фактор впливу на  емоційний інтелект.

«Це засідання вийшло дуже цікавим та душевним, адже тема торкалася таких понять, як любов, радість, щастя, – відзначила курсантка Софія Лаврова. – Ми дали визначення поняттю "емоція", відмітили різницю між почуттям та емоційним станом, класифікували фактори їх появи, працювали з картками і навіть трохи пограли».

За словами представників операції UNIFIER завдяки таким заняттям курсанти стають більш розкритими, впевненими та підвищують мотивацію до вивчення іноземних мов.

Нагадаємо, що у квітні під час офіційної зустрічі було домовлено з канадською стороною про залучення військових операції UNIFIER до проведення гуртків та занять з лідерства для курсантів Академії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ