новини

Як курсанти проходять військову практику у підрозділах НГУ

23.03.2021 10:29

У курсантів командно-штабного, гуманітарного факультету та факультету логістики Національної академії Національної гвардії України продовжується військова практика.

Цього року практику проходять 377 курсантів другого року навчання. Всі гвардійці проходять практику за посадою командир відділення у Північному Київському та Південному Одеському територіальних управліннях НГУ, Центральному та Східному оперативно-територіальних об’єднаннях НГУ, 23 частинах прямого підпорядкування, а також Академії Нацгвардії.

Спостерігають за проходженням військової практики офіцери та науково-педагогічні працівники з числа особового складу Академії.

Курсанти проводять стройові та фізичні тренування, інформування, беруть участь у підготовці взводу до несення служби, виконують обов’язки стажера начальника військового наряду та помічника начальника варти, відповідно до спеціалізації підрозділу.

«Військову практику ми проходимо вперше, тому це одночасно цікаво та відповідально. Ми розуміємо, що головним нашим завданням є ознайомитися зі специфікою служби у військових частинах, можна сказати побачити усе це зсередини, – стверджує сержант гуманітарного факультету Софія Позняковська. – Ми мали лише теоретичні знання, а завдяки військовій практиці отримали практичний досвід у роботі з людьми».

Крім того, хлопці та дівчата проводять профорієнтаційну роботу щодо вступу до Академії Нацгвардії з гвардійцями військових частин та учнями місцевих шкіл. Саме таку роботу для учнів Криворізького військового ліцею провели викладач кафедри тактики Антон Пашуба та курсант командно-штабного факультету Дмитро Журавель.

«Я розповів ліцеїстам про навчальний процес і побут курсантів, переваги навчання в Академії. Ліцеїстам було цікаво, вони ставили багато питань, які стосувалися занять, спорту та умов проживання», - зазначив курсант.

Нагадаємо, що військова практика триватиме до 23 березня. Не пізніше 2-х днів до завершення практики курсанти складатимуть звіт про виконання програми практики, який разом із характеристикою-відгуком та щоденником буде подано на розгляд комісії. Захист військової практики проводиться комісією, призначеною начальником Академії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ