новини

Як курсанти-психологи Академії працювали з інтелект-картами та психологічними Т-іграми

01.12.2020 10:32

Представники Харківської державної академії культури протягом тижня провели серію онлайн-вебінарів для курсантів-психологів Академії Нацгвардії.

Метафоричні асоціативні карти та інтелект-карти, цікавий тренінг «Я сам обираю професію», а також психологічні Т-ігри. Саме ці, добре відомі кожному психологу сфери, обговорювали під час занять. Вебінари для гвардійців проводили професор Анастасія Большакова, доцент Ольга Радько та доцент Віра Діуліна.

На заняттях гвардійці поповнили свої знання сучасними психологічними практиками, якими користуються та активно впроваджують у своїй діяльності провідні психологи та психотерапевти.

«Проведені вебінари ще раз продемонстрували важливість міжвузівської співпраці. Теми обирали найбільш актуальні, застосування метафоричних асоціативних карт чи психологічних Т-ігор - досить розповсюджена практика. Наші майбутні психологи продуктивно попрацювали і отримали нові знання. - наголосив старший викладач кафедри психології та педагогіки підполковник Андрій Пащенко.».

Курсантка другого року навчання гуманітарного факультету Євгенія Коваленко говорить, що вебінар про роль метафоричних асоціативних карт у практиці психолога був корисним: «Буває, що особистості важко сформулювати проблему і зрозуміти причину занепокоєння. У такій ситуації карти – це інструмент взаєморозуміння між психологом та клієнтом, - зазначила Євгенія Коваленко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ