Як курсанти самостійно випікали хліб у пекарні Академії
Курсанти третього року навчання факультету логістики ознайомилися з технологією випікання хліба. Практичне заняття пройшло у хлібопекарні Академії Нацгвардії. Його провели доцент кафедри технічного та тилового забезпечення Лідія Товма та старший викладач кафедри менеджменту та військового господарства, технолог хлібопекарні Жанна Чухлата.
Курсанти-логісти на практиці випробували повний технологічний цикл випікання хліба з дотриманням усіх санітарних і гігієнічних норм. Протягом заняття основний акцент був приділений технологічній схемі виробництва хліба, а саме приготуванню тіста, розподілу тіста на шматки, формуванню заготовок та остаточному розстоюванню. Готове тісто курсанти випікали при температурі 220-230 градусів.
«Практичні заняття відіграють важливу роль у формуванні професійних якостей начальника продовольчої служби військової частини. Сьогодні майбутні фахівці тилу впевнились, що здатні забезпечити особовий склад хлібом», – зазначила доцент кафедри технічного та тилового забезпечення Лідія Товма.
По закінченню практичного заняття курсанти Академії смакували спеченим хлібом під час обіду у їдальні навчального закладу.
«До кулінарної справи ми підійшли серйозно, адже процедура дуже кропітка, важливо дотримуватись особливої технології випікання хліба. І вже у квітні під час комплексно-польових занять ми будемо забезпечувати особовий склад Академії власно випеченим хлібом», – розповідає курсант факультету логістики старший сержант Роман Лисий.
Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ