новини

Як курсанти вчаться протидіяти інформаційним загрозам

04.12.2020 16:15

З курсантами-філологами гуманітарного факультету пройшло практичне заняття щодо протидії загрозам інформаційної війни.

Заняття провели доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Лілія Дорошина та офіцер відділу євроатлантичної інтеграції старший лейтенант Дмитро Одерій. Зазначимо, що заняття проводилося  з використанням інтерактивних вправ та командної роботи.

Протягом заняття курсанти розвинули навички з культури спілкування в соціальних мережах, відпрацювали стратегії переконання та надихання особового складу.

«Навички з протидії інформаційним загрозам вкрай необхідні майбутнім офіцерам. В умовах конфлікту гібридного характеру, інформаційному середовищу приділяється чимала увага. Саме тому слід завжди покращувати свій рівень медіаграмотності та критичного мислення», - розповідає старший лейтенант Дмитро Одерій.

Крім того, курсанти-філологи разом з офіцерами Академії беруть участь у організації проєкту щодо протидії російської агресії та дезінформації в Україні. Команда Академії отримала бюбжет від американської агенції EdVenture Partners у розмірі 1 тисячі доларів. Команда створює проєкт #кожен_ЗМІ - базовий курс для новоспечених військових "Як протистояти російській агресії та дезінформації в онлайн та соціальних мережах". Цей курс створюється для працівників сектору безпеки та оборони України, щоб розповісти про сучасні загрози в інформаційному просторі. 

«Проведення сумісних занять з офіцерами Академії є вкрай важливими для майбутніх випускників. Це дозволяє інтегрувати знання з різних галузей для розв’язання певної проблеми, активніше сприймати навчальний матеріал. Курсанти продемонстрували власні інтелектуальні та комунікативні здібності, реалізували творчий потенціал», - розповідає доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Лілія Дорошина.

Незабаром відбудеться наступне практичне заняття для майбутніх офіцерів.

«Сьогодні я дізнався багато нової корисної інформації. В подальшому планую використовувати набуті навички, захищаючи себе та особовий склад від медіа-загроз», - ділиться враженнями командир групи курсант Ігор Шафігулін.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ