новини

Як курсанти випікали хліб на сучасному обладнанні військової частини Харкова

02.04.2021 14:35

З курсантами третього року навчання факультету логістики пройшло бінарне заняття з дисципліни «Військове харчування та хлібопечення». Заняття відбулося на базі хлібопекарні військової частини 3017 Східного оперативно-територіального об’єднання.

Заняття провели доцент кафедри технічного та тилового забезпечення Лідія Товма та начальник продовольчої служби тилу військової частини 3017 підполковник Артем Фролов.

«Ми готуємо курсантів до виконання службових обов’язків на посадах начальників продовольчих служб у військах. Теоретичні знання підтверджені практичними навичками формують у курсантів професійні якості. Адже на майбутніх начальників продовольчих служб покладатимуться у військах завдання забезпечення гарячою їжею та хлібом не тільки у пунктах постійної дислокації, а й при виконанні службово-бойових завдань поза їх межами» – зазначає Лідія Товма.

Підполковник Артем Фролов звернув увагу на дотримання вимог керівних документів під час організації військового харчування у підрозділах НГУ.

Під час заняття курсанти відпрацювали повний технологічний цикл випікання хліба. Просіювання борошна, приготування дріжджової суспензії, розведення та приготування розчину солі та безпосередньо заміс тіста, його бродіння, порціонування, формування шматків тіста, розстоювання та випікання хліба. Усе це курсанти виконували власноруч під керівництвом викладачів та працівників пекарні. Варто зазначити, що саме у цій військовій частині сучасне хлібопекарне обладнання.

«Ми відповідально ставимося до таких практичних занять. Ми знаємо, що від наших вмінь залежить наша майбутня служба, а результат нашої роботи буде залежати від теоретичних знань та практичних навичок у стінах Академії», – зазначає курсант Владислав Гончаров.

Вже у квітні у курсантів розпочнеться польовий вихід. Там вони самостійно випікатимуть хліб із застосуванням польових технічних засобів та самостійно забезпечуватимуть харчування підрозділів. 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ