новини

Як курсанти-випускники в ролі керівників організовували та проводили заняття з вогневої підготовки

08.02.2021 17:08

В Академії Нацгвардії з курсантами-випускниками гуманітарного факультету пройшло практичне заняття з дисципліни «Стрілецька підготовка». Під керівництвом старшого викладача кафедри вогневої підготовки підполковника Сергія Бородіна гвардійці практично в ролі керівників тренувались проводити заняття з особовим складом. 

Протягом заняття курсанти отримали навички в питаннях методичної майстерності. Гвардійці вдосконалювали практичні навички в питаннях підготовки озброєння та боєкомплекту бронетранспортера. Курсанти виконали переведення баштово-кулеметної установи БТР-80 із похідного положення в бойове та навпаки, заряджання та розряджання озброєння бронетранспортера.

 «В Академії курсанти 5 та 6 років навчання самостійно організовують та проводять такі заняття в ролі керівника.  Це проводиться для того, щоб курсанти-магістри отримали практику з організації занять і могли сміливо їх проводити в підрозділах та частинах Нацгвардії», - зазначив старший викладач кафедри вогневої підготовки підполковник Сергій Бородін.

Протягом всього заняття викладач слідкував за діями курсантів-керівників занять та навчаємих, за дотриманням структури заняття, заходів безпеки та знанням матеріальної частини зброї. Крім того, гвардійцям необхідно було вміти своєчасно та правильно використовувати навчально-матеріальну базу.

«На занятті я виступав у ролі керівника на навчальному місці. Ми відпрацьовували переведення баштово-кулеметної установи БТР-80  із похідного положення в бойове та навпаки. Можу сказати, що працювати в ролі керівника занять значно складніше, ніж бути навчаємим. Адже необхідно мати великий багаж знань та знати усі терміни, аби називати частини чи механізми згідно керівництв та настанов», - розповідає старший сержант Ігор Шафігулін.

При відпрацюванні кожного з питань проходило їх обговорення, де курсанти висловлювали свою думку відносно відпрацьованого матеріалу.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ