новини

Як курсанти з військовими ЗС Канади проводили дебати англійською

10.06.2021 17:31

У Національній академії Національної гвардії України з курсантами гуманітарного факультету пройшов гурток англійської мови “D-club”.

Цього разу за підтримки військових Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні ( операція UNIFIER) та старшого викладача кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Анастасії Куліш гурток пройшов у форматі командної рольової інтелектуальної гри “Debate” (дебати).

Суть гри полягала в тому, що одна команда мала аргументовано довести певну тезу, представити свою позицію, висловити власні аргументи “за” чи “проти” стосовно певного питання, а інша команда учасників її спростувати, натомість довести власну думку та переконати опонентів у власній правоті.

«Гра “Debate” передбачає чесність, рівність можливостей, повагу до опонента, толерантність і, одночасно, критичне й аналітичне мислення», – зазначила Анастасія Куліш.

Військовослужбовці операції UNIFIER та курсанти гуманітарного факультету активно дискутувати на тему військового життя і соціального середовища, обмінювались досвідом, думками та ідеями. У такий спосіб, курсанти мали змогу покращити не тільки навички комунікації англійською мовою та подолати мовний бар’єр, а й розвинути навички критичного мислення.

«Усе, що ми робимо кожен день, так чи інакше пов’язано зі спілкуванням, донесенням власної позиції, переконанням, вмінням слухати й реагувати на думки інших. Гра “Debate” – це чудовий інструмент для вдосконалення комунікаційних навичок англійською мовою, вміння логічно й аргументовано викладати свою точку зору», – поділилася враженнями курсантка Ангеліна Довгалюк.

За словами старшого викладача Анастасії Куліш основною практичною метою гуртка “D-club” за участю військовослужбовців операції UNIFIER є формування у курсантів комунікативної компетенції, тобто оволодіння іноземною мовою як засобом міжкультурного спілкування; розвиток уміння використовувати іноземну мову як інструмент у діалозі культур і цивілізацій сучасного світу.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ