новини

Як курсанти здійснили спецоперацію із «зачистки» будівлі

16.02.2021 14:41

У навчальному центрі Академії Нацгвардії пройшло практичне заняття з курсантами-спецпризначенцями четвертого року навчання командно-штабного факультету. Заняття провели доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки підполковник Сергій Суконько разом з інструкторами окремого загону спеціального призначення Східного територіального управління НГУ.

Протягом практичного заняття курсанти відпрацювали  дії штурмової групи всередині приміщення під час проведення штурму і «зачистки» будівлі.

На навчальних місцях гвардійці вдосконалювали тактику скритого підходу до дверей і переходу з однієї сторони дверей до іншої. Крім того, навчилися оглядати приміщення з нарізанням кутів огляду. Курсанти вдосконалили техніку входу та огляду кімнат штурмовою групою способами «гачок» та «хрест-навхрест». Майбутні спецпризначенці розглядали тактику дій «двійками», «трійками» та заповненням кімнати всією штурмовою групою.

«Завдяки тому, що ми проводимо спільні заняття з  інструкторами, ми можемо запроваджувати новітні методики, якими у професійній діяльності користуються офіцери. Курсанти вчились звертати увагу  на закриті кути, яких не видно, на стінку, бо там може сидіти противник, на двірний проріз, який може бути замінований, - зазначив доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки підполковник Сергій Суконько.  Загалом на занятті курсанти з зацікавленістю працюють на заняттях і покращують практичні навички. В подальшому, якщо хлопці будуть служити у загонах спеціального призначення та залучатися до спеціальних операцій зі звільнення заручників або затримання озброєних злочинців, всі ці знання їм неодмінно знадобляться».

Майбутні офіцери впевнено виконували завдання щодо штурму будівлі та отримали важливі практичні навички для майбутньої служби у підрозділах спеціального призначення Нацгвардії.

«На занятті ми відпрацьовували вхід в кімнату по бойовим парам, її огляд і правильність входу і виходу з кімнати. Інструктори розповіли певну нову тактику та свій набутий досвід зі звільнення приміщень. Такі заняття допомагають нам зануритись в бойову обстановку, яка буде пов’язана з  нашою майбутньою службою в підрозділах спеціального призначення», - розповідає курсант Дмитро Конопленко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ