новини

Як курсанти здійснили спецоперацію щодо звільнення заручників

01.02.2021 16:40

У навчальному центрі Академії Нацгвардії пройшло практичне заняття з курсантами-спецпризначенцями четвертого року навчання командно-штабного факультету. Заняття провів доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки підполковник Сергій Суконько. Курсанти вчились діям підрозділу спеціального призначення під час участі у спеціальній операції щодо звільнення заручників, захоплених терористами у автобусі.

На навчальних місцях курсанти відпрацювали питання зі штурму та звільнення заручників в пасажирському автобусі. Військовослужбовці знешкоджували терористів та звільняли заручників. Крім того, гвардійці здійснили силове проникнення штурмовою групою в автобус.

«Одним з найбільш відповідальних завдань підрозділів спеціального призначення є звільнення заручників та виконання службових завдань, які пов’язані з підвищеною небезпекою. Ці всі завдання потребують ретельної підготовки, високої професійної майстерності, використання курсантами різноманітних тактичних прийомів і способів затримання, - зазначив доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки підполковник Сергій Суконько. На занятті курсанти відпрацьовували питання щодо заняття позицій під час підходу до автобусу. По елементам розглянули варіанти штурму автобуса з використанням трапу. Потім відпрацювали дії бойових груп».

Протягом заняття курсанти впевнено виконували завдання щодо штурму автобусу та отримали важливі практичні навички для майбутньої служби у підрозділах спеціального призначення Нацгвардії.

«На занятті ми відпрацьовували штурм автобусу. Я був у ролі командира штурмової групи. Нашим завданням було за двадцять секунд ліквідувати заручників з автобусу, який захопили злочинці. І з цим завданням наша група вміло впоралася. Такі заняття допомагають нам зануритись в бойову обстановку, яка буде пов’язана з  нашою майбутньою службою в підрозділах спеціального призначення», - розповідає молодший сержант Владислав Шаповал.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ