новини

Як майбутні автомобілісти вчилися відновлювати військове озброєння та техніку

02.03.2021 15:42

З курсантами-автомобілістами Академії пройшло заняття щодо організації відновлення озброєння та військової техніки у тимчасових пунктах дислокації.

Заняття провели начальник бронетанкової служби Академії підполковник Олександр Скакун та старший викладач кафедри технічного та тилового забезпечення факультету логістики підполковник Олег Рікунов.

Протягом заняття курсанти розглянули питання роботи тимчасових органів технічного забезпечення під час виконання службово-бойових завдань. Крім того, гвардійці вивчили склад, призначення та порядок роботи ремонтної групи та ознайомилися з особливостями роботи рятувально-евакуаційної групи.

«Бінарні заняття ми проводимо щомісяця. Взагалі заняття із залученням офіцерів проводяться для того, щоб пов’язати теоретичну та практичну складові підготовки курсантів до майбутньої діяльності на посадах офіцерів технічної частини», - зазначив підполковник Олег Рікунов.

Начальник бронетанкової служби Академії підполковник Олександр Скакун розкрив питання щодо заходів танко-технічного забезпечення при підготовці та в ході виконання завдань за призначенням. Крім того, ознайомив з особливостями технічного обслуговування та ремонту бронетанкової техніки у польових умовах.

«Тема заняття є доволі актуальною для нас, майбутніх фахівців з автомобільної та бронетанкової  техніки. Ми розглядали питання щодо порядку відновлення пошкоджених зразків озброєння та військової техніки в тимчасових пунктах дислокації. Також дізналися про порядок розгортання збірного пункту пошкоджених машин, порядок виконання робіт під час ремонту та технічного обслуговування озброєння та військової техніки в польових умовах», - розповідає курсант Ігор Бабенко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ