новини

Як майбутні фахівці тилового та технічного напрямку проходили навчання у польових умовах (ВІДЕО)

12.10.2020 16:29

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України з випускниками факультету логістики пройшли комплексно-польові заняття.

Майбутні логісти вчились обладнувати тиловий командний пункт, польовий продовольчий пункт, відділення хлібопечення, продовольчий склад, пересувну польову лазню, пересувний комбінат побутового обслуговування, речовий склад та майстерню по ремонту технічних засобів служб тилу.

Фахівці з тилового забезпечення розгорнули польову кухню та самостійно готували їжу. Курсанти забезпечували особовий склад факультету трьохразовим харчуванням.

Автомобілісти проводили поточний ремонт та технічне обслуговування техніки, зброярі – працювали з озброєнням із використанням польових засобів ремонту. Слід зауважити, що кожного разу на польовому виході доповнюються різні зразки техніки і озброєння.

«На практичних місцях курсанти практично відпрацювали питання тилового та технічного обслуговування, а також ремонту військової техніки. Враховуючи досвід попереднього польового виходу, додатково розгорнуте навчальне місце технічного обслуговування нових зразків автобронетанкової техніки, яка надходить на оснащення Національної гвардії України. Також вперше тиловий командний пункт розгорнутий на військовому стрільбищі навчального центру Академії. Всі заняття в польових умовах відбувалися із повним розгортанням, організацією функціонування і згортанням польового табору», - зазначив заступник начальника факультету логістики по роботі з особовим складом підполковник Дмитро Бондарєв.

Окрім того, майбутні офіцери забезпечували охорону містечка та району дислокації підрозділу.

«Теоретичні знання за фахом, які отримали в Академії, ми змогли реалізувати на польових заняттях в навчальному центрі. І тільки відпрацювавши завдання на практиці, розумієш тонкощі професії», – розповідає курсант факультету логістики Тарас Овчаренко.

Окреме питання польового виходу - проведення навчальних стрільб на Башкирівському полігоні. Курсанти практично відпрацювали вправи стрільб із озброєння БТР – 80 та БТР - 4Е.

«Майбутні офіцери відпрацювали порядок установки і зняття озброєння, порядок заряджання і розряджання зброї, а також виконали навчальні стрільби, - прокоментував начальник кафедри вогневої підготовки полковник Петро Пістряк. - Спостерігаючи за випускниками, я бачу високу вмотивованість й готовність виконувати найрізноманітніші завдання під час служби».

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ