новини

Як майбутні командири вчились знешкоджувати озброєних злочинців

05.11.2020 16:25

З курсантами четвертого року навчання командно-штабного факультету проведено заняття на тему: «Робота командира підрозділу з організації виконання завдань у спеціальній операції з пошуку та знешкодження озброєних злочинців у пошуковій групі». Заняття провів старший  викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки підполковник Роман Волобуєв.

Протягом практичного заняття військовослужбовці опановували порядок прийняття та оформлення рішення командира підрозділу.

Курсанти відпрацювали графічну частину рішення на пошук на топографічних картах.  Далі вони відобразили прийняття рішення текстуально з вивченням завдань.

«Випускники Академії вміло приймають рішення, відпрацьовують  бойові накази і наносять графічну частину свого рішення. Крім того, вони досконало на картах користуються тактичними знаками країн НАТО. Переконаний, що завдяки таким заняттям, ми матимемо добре підготовлених фахівців, які зможуть керувати підрозділом у будь-яких видах бою», - розповідає підполковник Роман Волобуєв.

Усвідомлюючи отриману задачу, курсант в ролі командира роти повинен був зрозуміти замисел, завдання, місце і роль роти в бою, а також положення і завдання сусідніх підрозділів і умови взаємодії з ними. На картах майбутні офіцери нанесли положення противника та його імовірні дії. Кожен гвардієць визначився з побудовою бойового порядку роти.

«Ми наносили на карту рішення командира оперативної роти з пошуку та знешкодження злочинців. Стовідсотково ці знання знадобляться при виконанні службово-бойових завдань вже по закінченню Академії», - зазначив випускник командно-штабного факультету сержант Анатолій Фесун.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ