новини

Як майбутні курсанти Академії Нацгвардії готуються до перших стрільб

12.08.2021 09:42

Перші кілька тижнів занять для майбутніх курсантів Академії Нацгвардії пройшли доволі насичено. Щільний розклад, різноманітні теоретичні й практичні заняття, посилена фізична підготовка - все це є цікавою та динамічною навчальною програмою.

Так, нещодавно на військовому стрільбищі навчального центру пройшло перше практичне заняття з вогневої підготовки. Перед заняттям  усіх курсантів ознайомили з розташуванням об’єктів військового стрільбища.

Заняття проводилося на 7 навчальних місцях.

На першому навчальному місці курсанти тренувалися в приготуванні до стрільб із автомата з різних положень. Гвардійці вчилися готуватися до стрільби, заряджати та розряджати зброю. На другому місці майбутні першокурсники відпрацювали неповне розбирання та збирання після неповного розбирання автомата Калашникова та споряджання магазину. Третє навчальне місце було присвячене питанням щодо вибору прицілу та точки прицілювання при стрільбі по нерухомих цілях. Курсанти розглянули вплив на стрільбу вітру, температури повітря та руху цілі.

На четвертому навчальному місці курсанти тренувалися в одноманітності прицілювання на скороченій відстані.

На п’ятому - практикувалися в розвідці цілей спостереження та визначали відстань до них. На шостому навчальному місці вдосконалили практичні навички в підготовці озброєння до стрільби та проведенні контрольного огляду. На сьомому навчальному місці курсантам довели заходи безпеки під час стрільб та умови виконання вправ стрільб.

«Мета сьогоднішнього заняття – надати практичні навички курсантам у підготовці зброї до стрільби, а також приготуванні до стрільби та визначенні цілей  і дальності до них. Загалом нашим завданням є навчити майбутніх курсантів вражати цілі та впевненості в діях з озброєнням. А в свою чергу курсанти повинні мати стимул розвиватися та опановувати знання», - прокоментував начальник кафедри вогневої підготовки полковник Петро Пістряк.

Серед курсантів є як новачки, які вперше тримали в руках зброю, так й досвідчені бійці. Майбутній курсант командно-штабного факультету Михайло Реблян з дитинства захоплюється зброєю, зокрема вивчає різного роду гвинтівки, як вітчизняного так і закордонного виробництва.

«Я завжди мріяв бути курсантом Академії і в подальшому захищати свою державу. І скажу так, військовослужбовець повинен бути обізнаним в усіх напрямках, але найголовніше – влучно стріляти. Я зі школи опановую цю справу і впевнений, що гідно проявлю себе на перших стрільбах», - розповідає курсант Михайло Реблян.

Нагадаємо, практичні стрільби у майбутніх курсантів Академії Нацгвардії розпочинаються 12 серпня. Окрім досвідчених викладачів кафедри вогневої підготовки, інструктувати та вчити курсантів стрільбі також будуть представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні (операція UNIFIER).

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ