новини

Як майбутні курсанти проходили останні випробування у польових умовах

26.08.2021 14:02

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України завершилася первинна військово-професійна підготовка юнаків та дівчат, військовослужбовців контрактної служби, які обрали професію військового – а саме, офіцера Нацгвардії.

Позаду чотири тижні виснажливих занять у польових умовах. Та справжнім випробуванням для кожного майбутнього курсанта став дводенний польовий вихід.

«Завершився останній етап первинної військово-професійної підготовки майбутніх гвардійців. Звичайно було важко усім, але  кожен курсант мужньо витримав усі випробування і готовий до складання військової присяги на вірність українському народові», - зазначив начальник навчального збору полковник Владислав Єманов.

Під час другого дня на майбутніх першокурсників чекали нові випробування: орієнтування на місцевості та рух за азимутом, відпрацювання дій особового складу під час ведення наступу на противника, обладнання та маскування окопу для стрільби лежачи. Завершився другий день польового виходу подоланням спеціальної смуги перешкод.

«Я задоволений першим місяцем навчання в Академії. Ще раз переконуюся, що обрав вірний шлях. Усі випробування, які ми пройшли не виснажують, а навпаки примножують бажання навчатися та рухатися до своєї мети. Вже з нетерпінням чекаю початку нового навчального року», – поділився враженнями курсант Тарас Рукавець.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ