новини

Як майбутні офіцери переймали досвід від діючого командира зенітної батареї

08.11.2021 15:58

З курсантами-випускниками командно-штабного факультету Академії Нацгвардії відбулося бінарне заняття із тактики.

Заняття провели старший викладач кафедри тактики полковник запасу Олександр Лиходій та командир зенітної батареї старший лейтенант Олександр Васюхін.

Вивчаючи тему «Оборонний бій механізованого батальйону» розглядалися питання, пов’язані з підготовкою і послідовністю роботи командира батальйону з отриманням завдання на оборонний бій.

«Ключовим було надати курсантам інформацію щодо роботи командира батальйону, враховуючи такі процедури як отримання завдання, прийняття рішення, віддання бойового наказу, організацію взаємодії, управління і всебічне забезпечення батальйону», - розповів  Олександр Лиходій.

Командир зенітної батареї військової частини 3017 старший лейтенант Олександр Васюхін під час бінарного заняття розглядав із курсантами третє питання, яке стосувалося організації взаємодії механізованого батальйону з підрозділами протиповітряної оборони.

«Я нагадав курсантам завдання, які виконує зенітна батарея у складі бригади, враховуючи той досвід, які виконувала батарея під моїм керівництвом за час проходження служби в зоні проведення операції Об’єднаних сил, - зазначив старший лейтенант Олександр Васюхін. – Також я розповів гвардійцям про спектр завдань, які виконує особовий склад зенітної батареї під час бойової підготовки та розкрив питання організації взаємодії підрозділів протиповітряної оборони з підрозділами механізованого батальйону».

Один із найбільш активних на занятті - курсант Дмитро Гейтенко.

«Дуже добре, що під час бінарного заняття викладач та офіцер акцентували увагу на організації взаємодії командира з особовим складом під час оборонного бою механізованого батальйону, адже у військах, на сьогодні, це питання потребує доопрацювання, - поділився Дмитро Гейтенко. – Більше того, ми спілкувалися із діючим командиром, який надав детальну інформацію, спираючись на власний досвід під час ведення бойових дій».  

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ