новини

Як майбутні офіцери виконували стрільбу з різних видів озброєння

21.06.2024 09:55

З курсантами третього року навчання командно-штабного факультету, факультету логістики та гуманітарного Національної академії Національної гвардії пройшли заняття з бойового застосування озброєння.

Керівниками стрільби на ділянці були доценти та старші викладачі кафедри вогневої підготовки.

Протягом занять курсанти закріпили практичні навички під час виконання вправ стрільби з озброєння БТР-70, з підствольного гранатомета ГП-25 та автоматичного гранатомета АГС-17, ручного протитанкового гранатомета РПГ-7В, станкового протитанкового гранатомета СПГ-9. Також майбутні офіцери набули навичок у веденні вогню по цілях, які з’являються з 12,7 мм великокаліберного кулемета Browning M2.

«Дані заняття були направлені на формування у курсантів, як майбутніх командирів, здатності вміло використовувати вогневі можливості озброєння, влучно вражати цілі зі стрілецької зброї та озброєння бронетранспортерів. Гвардійці практично закріпили навички у веденні розвідки цілей спостереженням, визначенні дальності та віддаванні цілевказівок. Курсанти навчилися швидко оцінювати виявлені цілі та приймати рішення по їх знищенню», - зазначив старший керівник стрільби доцент кафедри вогневої підготовки полковник Олексій Літвінов.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ