новини

Як майбутні першокурсники навчаються на сучасному психологічному комплексі

30.07.2021 11:50

Абітурієнти, які проходять первинну військову підготовку в навчальному центрі Академії, розпочали навчання із професійно-психологічної підготовки.

Кожне заняття починається зі знайомства, і згодом гвардійці переходять до виконання вправ.

На цих заняттях курсанти отримують, як теоретичну складову – психоедукація, так і практичну -  тренінги з тімбілдінгу. В ході тренінгу курсантам вдається більше пізнати один одного та вдосконалити комунікацію між всіма військовослужбовцями підрозділу. Під час виконання вправ курсанти приймають рішення, усвідомлюють власні фізичні і психологічні можливості та можливості своїх товаришів.

«Формування добре злагодженого військового колективу - один із головних аспектів для успішного виконання будь-яких завдань підрозділом. Для цього ми з перших днів проводимо заняття з майбутніми офіцерами на містечку командного згуртування. Вже з перших днів перебування у навчальному центрі ми навчаємо курсантів працювати як одне ціле, як команда. Головне – щоб вони розуміли, що успішне виконання завдання залежить від кожного, від взводу у цілому, тобто від команди. Крім того, наші заняття також направлені на виявлення особистих якостей військовослужбовців, зокрема лідерських», - зазначає психолог служби психологічного забезпечення Ігор Дяченко.

Зазначимо, що головне призначення містечка командного згуртування ­­– формувати і згуртовувати військові колективи підрозділу для більш якісного та ефективного виконання особовим складом службово-бойових завдань.

«Містечко включає в себе тренажери, які направлені на розвиток різних навичок військового колективу. Найбільше мені сподобалася вправа «Вертикальне павутиння». Головне, що слід пам’ятати - працюй у команді, та допомагай один одному», - розповідає учасник навчань Артем Кононенко.

Завдання на містечку доволі складні, тож гвардійцям треба деякий час, аби успішно виконати всі елементи психологічного комплексу. За цей час і проходить формування військового колективу як єдиної згуртованої команди.

«Зазвичай перед заняттям курсанти емоційно напружені. А вже у ході заняття емоційний стан покращується. Під кінець тренінгу курсанти розуміють, що виконувати завдання гуртом краще, і те, що вони можуть виконати командою, ніколи не вдасться під силу одному військовослужбовцю», ­ - додає Ігор Дяченко.

 

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікацій НА НГУ