новини

Як майбутні першокурсники опановують військову справу

28.08.2023 09:46

У Національній академії Національної гвардії України триває первинна військово-професійна підготовка курсантів.

З майбутніми першокурсниками вже проводились заняття з тактичної, вогневої, військово-медичної, фізичної, військово-інженерної, гуманітарної підготовки, психології та статутів Збройних Сил України.

«Хлопці та дівчата поступово засвоюють військову справу. Попереду в майбутніх захисників держави навчання та фізичне загартування у польових умовах», - зазначає командир взводу старший лейтенант Євгеній Мірошин.

Програма навчання розрахована на місяць, за цей час гвардійці вивчають основи військової справи, загартовують характер, розвиваються фізично, вчаться жити за військовим розкладом та звикають до нових умов.

«Спочатку нам було трохи складно і незвично адаптуватися до нових змін і життя у напружених польових умовах. Але ми до них звикли, навчились цінувати кожну хвилину, раціонально розпоряджатися своїм часом. Офіцери та сержанти допомагають нам на відмінно опановувати програму первинної військово-професійної підготовки. Завдяки їм, ми стаємо іншими людьми, з чітко сформованою особистістю та характером справжнього гвардійця», - ділиться враженнями майбутній першокурсник Олександр.

Попереду у майбутніх курсантів ще три тижні підготовки у польових умовах, а згодом на них чекає комплексне практичне заняття та прийняття військової присяги.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ