новини

Як майбутні військові правознавці складають державну атестацію

04.06.2021 11:06

 

Курсанти-випускники Київського факультету за спеціальністю «Право» склали комплексний іспит з правових дисциплін.

Очолює підкомісію начальник юридичного управління Головного управління Нацгвардії полковник юстиції Дмитро Щетинін.

Комплексні екзаменаційні завдання складаються з загальних положень теорії держави і права.  Перший блок питань пов’язаний з адміністративним правом та діяльністю Національної гвардії України. Другий блок містив питання щодо кримінального права, безпосередньо кваліфікації діянь, кримінальних правопорушень. Останнє завдання – практичне. Курсантам була запропонована задача, яку вони мали вирішити і здійснити кваліфікацію діяння і далі запропонувати варіанти правових позицій.

«Головне наше завдання - підготовка висококваліфікованих фахівців у сфері прав і свобод людини, інтересів суспільства та держави, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку, здатних ефективно виконувати завдання у сучасних умовах, - розповідає заступник начальника Київського факультету з навчально-методичної та наукової роботи  полковник Олександр Комісаров. – Загалом, всі курсанти набули компетентностей з військового права і з питань правової підтримки та правового забезпечення діяльності Нацгвардії, що дозволяє їм бути досвідченими фахівцями своєї справи.

Курсант Богдан Корецький вважає, що юридичне спрямування є одним з необхідних для Національної гвардії України, тож і за роки навчання прикладав максимум зусиль для пізнання нових знань.

«На іспиті я відповідав на питання щодо адміністративних правопорушень, кримінального права. Під час вирішення задачі про підробку і фальсифікацію підакцизних товарів також на відмінно впорався із завданням. Загалом результатами іспитів задоволений», - розповідає курсант Богдан Корецький.

Крім того, випускники Київського факультету склали іспит з фізичного виховання та методики фізичної підготовки. Даний іспит включав у себе: біг на 100 метрів, підтягування на перекладині, біг на тисячу метрів та спеціальний комплекс прийомів рукопашного бою.

Незабаром у випускників комплексний іспит з військових дисциплін.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ