новини

Як новоспечені курсанти Академії вчилися інженерній підготовці

17.09.2020 18:15

У навчальному центрі Академії курсанти, які проходять первинну-військову підготовку вчилися копати одиночний окоп для стрільби лежачи із автомата. Практичні зайняття з військово-інженерної підготовки проходили посеред лісу.

«Знаєте, я знав, що викопати окоп – це не просто. Але не підозрював на скільки. Завдання ускладняється тим, що лежачи ти повинен відкласти автомат, достати лопату із чохла, і під кутом викопувати окоп. А ще, у землі багато коріння і його теж треба різати лопатою та відкидати. Коли я закінчив свій окоп, то відчув, що мої можливості набагато більше ніж я думав. Але я розумію, що потрібно навчатися зараз, бо від набутих вмінь, у подальшому може залежати наше життя »,- ділиться враженнями від заняття курсант гуманітарного факультету солдат Владислав Сидорук.

На оцінку відмінно курсант повинен викопати окоп, з урахуванням усіх особливостей, за 26 хвилин. Окоп для ведення вогню повинен мати бруствер зі сторони противника  – це дерен і земля, що складається перед окопом, для маскування, висотою 30 сантиметрів. З фронтальної сторони повинен бути сектор обстрілу завширшки приблизно 10 сантиметрів. У глибину окоп має бути 30 сантиметрів, а у ширину 60 сантиметрів.

«На зайнятті з військово-інженерної підготовки важливо навчити курсантів чітким та злагодженим діям, дати їм зрозуміти, що хоч це і навчання, а не реальні бойові умови, до поставленого завдання треба відноситись відповідально. Можу сказати, що всі хлопці та дівчата дуже намагались і хоч, це і перші окопи у їхньому житті але кожен зміг його викопати», - розповідає командир взводу другої навчальної роти старший лейтенант Кирило Колесников.

Окрім військово-інженерної підготовки, курсанти опановують і тактичну підготовку, навчаються топографії, тактичній медицині та проходять зайняття за напрямками факультетів.

 Відділ міжнародних зв’язків, інформації  та комунікації НА НГУ