новини

Як офіцери-магістри Академії Нацгвардії провели рекогносцировку місцевості в районі Печенізького водосховища

12.11.2021 16:02

З офіцерами-магістрами другого року навчання Національної академії Національної гвардії України пройшло практичне заняття щодо взяття під охорону та оборону особливо-важливих державних об’єктів. Заняття пройшло в селищах Кочеток та Печеніги, що біля Печенізького водосховища. Заняття провів старший викладач кафедри оперативного мистецтва полковник запасу Володимир Жабінський.

Офіцери відпрацювали питання стосовно застосування полку охорони важливих державних об’єктів Національної гвардії України щодо оборони важливого державного об’єкту, спеціального вантажу під час ускладнення оперативної обстановки.

Перед прийняттям рішення офіцери-магістри провели рекогносцировку об’єктів - здійснили огляд об’єктів, їх технічне та інженерне забезпечення. Далі військовослужбовці відпрацювали дії щодо прийняття під охорону полком з охорони особливо-важливих об’єктів. Крім того, відпрацювали методику вироблення та затвердження замислу командиром полку охорони важливих державних об’єктів Національної гвардії України.

За словами викладача, виїзди на місцевість важливі для командирів. Офіцери мають змогу конкретно побачити об’єкт, який вони будуть обороняти.

«Ми кожного року проводимо такі виїзні заняття з командирами. Практичні заняття вкрай важливі для офіцерів-магістрів. Командири самі приймають цілеспрямовані та виважені рішення для успішного виконання поставлених завдань. Всі слухачі продемонстрували, що в разі реальної загрози нападу на державні об’єкти, що перебувають під охороною, вони готові до виконання службово-бойових завдань», - зазначив старший викладач кафедри оперативного мистецтва полковник запасу Володимир Жабінський.

Крім того, під час заняття командири виробили алгоритм взаємодії та чітку координацію дій під час збройного нападу на об’єкти.

«Сьогодні в складі рекогносцированої групи ми вдосконалили свої навички щодо прийняття рішення та уточнення його на місцевості.  Також сформулювали варіанти замислу майбутніх дій під час оборони важливого державного об’єкту, - розповідає слухач оперативного факультету майор Дмитро Тробюк. – Загалом, від правильного формування замислу командира залежить, наскільки якісно буде здійснюватися охорона та оборона даного об’єкта».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ