новини

Як офіцери-магістри розробляли замисел спеціальної операції

24.11.2021 16:49

Протягом тижня у Національній академії Національної гвардії України з офіцерами-магістрами проводяться командно-штабні навчання.

Так, другий етап навчань присвячений організації підготовки сил та засобів до виконання завдань, виробленню та затвердженню замислу, пов’язаного з припиненням збройного конфлікту на державному кордоні в зоні відповідальності.

Офіцери відпрацьовували навички планування та дій у рамках підготовки до виконання завдань за призначенням. Крім того, слухачі організовували всебічне забезпечення за напрямом підготовки відповідно до посад. 

«Офіцери відпрацювали всі питання як документально, так і в усній формі. Слухачі на посадах органів військового управління, за фаховим напрямком, відпрацювали задання на робочій карті та наприкінці другого етапу прийняли рішення на проведення спеціальної операції. Загалом, завдяки командно-штабним навчанням, офіцери не допускають у подальшому прийняття недостатньо обґрунтованих рішень», - зазначив начальник кафедри військово-соціального та психологічного забезпечення оперативного факультету полковник Сергій Бєлай.

Також було поставлено раптове завдання по відпрацюванню ввідної, а саме проведення прес-конференції за участю журналістів. Офіцери-магістри роз’яснювали інформацію про військових Національної гвардії - "синіх", яка розповсюджується у ЗМІ. Військовослужбовці мали відповідати на питання журналістів із приводу ймовірного скоєння ДТП, до якого були причетні люди у формі Національної гвардії України. (ситуація була вигадана для навчань і не є реальною подією).

«Цікаво було брати участь у конференції, бо потрібно відповідати чітко на питання, а коли твоє обличчя засвітлює спалах від фотоапарату, це викликає дискомфорт. Ми повинні вчитися правильно відповідати на питання, не боятися телекамер, оскільки Національна гвардія України дійсно відкрита для громадськості. Після проведеного заходу розумієш роль прес-офіцера, а також наскільки важливо конструктивно поставити запитання, щоб отримати змістовну відповідь», - ділиться враженнями слухач оперативного факультету майор Дмитро Тробюк.

Вже сьогодні гвардійці здійснять передислокацію до навчального центру, де відбудеться третій етап командно-штабних навчань.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ