новини

Як офіцери складали фінальне тестування з англійської мови

21.12.2020 16:45

Офіцери Національної гвардії України, які навчалися на інтенсивних курсах  вивчення іноземних мов, склали фінальне тестування відповідно до критеріїв НАТО - STANAG 6001. Військовослужбовці протягом трьох місяців вдосконалювали свої знання із двох іноземних мов – англійської та французької. Особливістю цих курсів є те, що вони є продовженням попереднього курсу, який було перервано у березні, у зв’язку із проведенням карантинних заходів. Навчали слухачів 6 викладачів мовного відділу Академії Нацгвардії.  Ми розповімо детальніше про іспит з англійської мови, який відбувся сьогодні.

Першим етапом тестування було аудіювання. У офіцерів перевіряли сприйняття англійської мови на слух. Військовослужбовці слухали аудіо доріжку і в завданнях повинні були обрати правильні варіанти відповіді. 

Другий етап включав перевірку навиків читання. Слухачам курсів надали матеріали із уривками текстів та запитаннями до них. Офіцерам необхідно було обрати правильні відповіді на запитання або ж вписати або спів ставити пропущені слова.

Третій етап передбачав перевірку письмових навиків. На бланках з завданнями офіцери за сорок хвилин виконували чотири письмові завдання з різної тематики.

Під час останнього етапу тестування у офіцерів перевірялися здібності вільного спілкування англійською мовою.

За результатами тестування викладачі мовного відділу Академії зазначають, що всі військовослужбовці курсів мають прогрес у володінні англійською мовою.

«Дуже важливо, що офіцери розуміють, що можуть застосувати отримані навички під час служби. Адже завдяки знанням іноземної мови відкривається багато можливостей. Загалом всі офіцери були дуже вмотивованими і удосконалили рівень володіння англійською мовою», - зазначив начальник служби мовного тестування мовного відділу майор Сергій Тимчишин.

Після всіх етапів іспиту офіцери мовного відділу перевірять результати учасників. У сертифікатах, які слухачі курсів отримають 23 грудня, буде відображено рівень володіння англійською мовою згідно з рекомендаціями BILC.

Старший лейтенант Олексій Коськін займає посаду офіцера відділу підготовки підрозділів громадської безпеки у Міжнародному центрі підготовки підрозділів Національної гвардії України.  Офіцер плануєте й надалі вдосконалювати вивчення іноземної мови.

«Це вже мій другий досвід навчання на інтенсивних курсах в Академії Нацгвардії. Я зрозумів, що саме тут надають знання, які я хочу отримати. Дуже багато занять було з використанням інтерактивних засобів. Це і робота в команді, і робота на креативність. Викладачі протягом курсів спрямовували нас, а ми обирали вектор розвитку. І завдяки такому методу видно гарний результат. Сьогоднішнє тестування не є складним, тому що в нас вклали багато зусиль. І видно, що робота пройшла не дарма. З вересня я покращив свій результат на один рівень і маю рівень – В2. Але все одно я прагну покращити свій результат», - підсумував старший лейтенант Олексій Коськін.

Вже завтра тестування очікує на учасників інтенсивних курсів, які вивчали французьку мову.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ