новини

Як першокурсники Академії тренуються влучно стріляти

14.09.2023 14:20

Вогнева підготовка – це одна з дисциплін, яка вимагає від військовослужбовців належних теоретичних знань та практичних навичок, відпрацьованих до автоматизму. З початком військової служби велика увага приділяється вивченню саме цієї дисципліни.

Протягом перших тижнів навчальних зборів курсанти вже ознайомилися з тактико-технічними характеристиками автомата Калашникова, з порядком його розбирання, збирання, склали заліки щодо заходів безпеки при поводженні зі зброєю.

Наразі на військовому стрільбищі з першокурсниками проходять бойові стрільби. Хлопці та дівчата виконують першу та другу вправи початкових стрільб з 5,45-мм автомата Калашникова.

«Бойові стрільби – один з найвідповідальніших моментів в житті курсантів. Звісно, хтось вже має навики володіння зі зброєю, але є і такі, хто вперше стріляє. В цілому курсанти показують  гарні результати. Але щоб навчитися досконало володіти зброєю, має пройти хоча б півроку постійних тренувань», – зазначив керівник стрільби підполковник Олексій Літвінов.

Варто зазначити, що офіцери, які були старшими на навчальних місцях не лише контролювали хід проведення стрільб, а й надавали допомогу та рекомендації майбутнім першокурсникам щодо обрання правильної та безпечної стійки для стрільби та утримання зброї.

«Звісно, спочатку я була дещо схвильованою. В душі було передчуття чогось нового та досі невідомого. Однак, опинившись навпроти мішені, починаєш поводити себе цілком інакше. Тремтіння відступає, натомість з’являється відчуття відповідальності та повної зібраності», – розповідає першокурсниця Алла.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ