новини

Як проходить вакцинація від COVID-19 в Академії Нацгвардії

07.04.2021 16:31

В Національній академії Національної гвардії триває вакцинація особового складу проти коронавірусної інфекції. Вакцинувати гвардійців розпочали з п’ятниці. За цей час щеплення отримали вже 250 людей.

Щеплення проводиться на території навчального закладу. Всі необхідні процедури здійснюються представниками мобільної бригади від Міністерства охорони здоров’я.

Перед вакцинацією гвардійці письмово дають згоду на щеплення і проходять обстеження на наявність протипоказань до введення препарату.

Пройшовши огляд, вимірявши температуру, сатурацію та тиск, слухач магістратури майор Ігор Авілов  першим зі своєї групи робить щеплення.

«Я впевнений, що саме міцний імунітет та дотримання протиепідемічних заходів є запорукою протистояння коронавірусної інфекції. Вакцинація потрібна для власної безпеки і завдяки щепленню формується колективний імунітет», - зазначив майор Ігор Авілов.

Зазначимо, серед особового складу, який виявив бажання зробити щеплення, побічних реакцій після введення вакцини не спостерігалося.

«Ми завжди підтримуємо зв’язок з вакцинованим, адже може спостерігатися реакція організму у вигляді підвищеної температури тіла, слабкості, болю в місці уколу. В такому разі достатньо прийняти жарознижувальний препарат і відпочити», - розповідає начальник медичної служби Академії підполковник Богдан Розумович.

Нагадаємо, друге щеплення відбувається на 8-12 тиждень після першої вакцинації.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій  НА НГУ