новини

Як проходить вивчення французької мови на інтенсивних курсах в Академії

12.03.2021 14:49

Вже другий тиждень в Академії Нацгвардії проходять інтенсивні курси з вивчення іноземних мов.

Серед 23 учасників курсів є п’ять військовослужбовців, які обрали для навчання французьку мову. З перших занять гвардійці вивчають культуру, історію, модель поведінки французів, адже це сприяє кращому розумінню носіїв мови. І вже згодом переходять до вивчення військової, щоб підготувати офіцерів до використання французької мови у професійному житті.

За словами старшого викладача мовного відділу Академії Галини Безбавної, слухачі навчаються за насиченою програмою. Особлива увага акцентується на граматиці та розвитку усного мовлення за різними темами. 

«Зазвичай вже з перших занять слухачі занурюються у мовне середовище. Адже заняття проходять виключно французькою мовою. Наразі дуже важливо поповнювати лексичний запас, щоб сприймати інформацію було легше. Для цього в процесі навчання ми використовуємо багато творчих завдань, навчальних посібників, аудіо та відеоматеріалів. Така комплексна робота сприяє кращому розвитку комунікативних навичок гвардійців», - розповідає старший викладач мовного відділу Галина Безбавна.

Слід зазначити, що участь в інтенсивних курсах беруть не лише військовослужбовці з базовими знаннями французької мови, а й ті, хто зовсім до цього не володів нею.

Одним із учасників курсу є гвардієць однієї з військових частин міста Хмельницький. Військовослужбовець ніколи не вивчав французьку мову раніше, але головне – він має високу мотивацію до вивчення мови.

«Завжди потрібно вчитись новому і вивчити французьку мову – це для мене виклик. Наразі в мене початковий рівень. Звісно, спочатку ти не розумієш, куди ти потрапив. Наступного дня стає все цікавіше, тому що коли надають новий матеріал, відразу пояснюють і ти постійно знаходишся в безпосередньо французькомовному середовищі. Взагалі, я матеріал засвоюю відразу фразами і таким чином поповнюю свій словниковий запас, що дає певний результат», - зазначив старший солдат Денис Клачук.

Попереду у гвардійців три насичених місяці опанування та вивчення французької мови.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій  НА НГУ