новини

Як проходять комплексні екзамени за фахом у випускників Академії

15.01.2021 15:27

У Національній академії Національної гвардії України триває державна атестація випускників. Оцінюють випускників офіцери Головного управління НГУ та представниками науково-педагогічного складу Академії. Екзамени для випускників відрізняються профільними предметами і для кожного фахового напрямку свій комплексний екзамен.

Так, випускники гуманітарного факультету за спеціальністю «Філологія» вже на цьому тижні склали екзамен з англійської мови. Сьогодні комплексний екзамен був з військово-професійних дисциплін. Він включав завдання з теорії і практики роботи з особовим складом, екстремальної психології та тактичної медицини, вогневої підготовки, тактики та тактичної підготовки військ. Практичні питання були пов’язані із складанням документації по роботі з особовим складом, питаннями повсякденної експлуатації особистої зброї та надання першої медичної допомоги.  

Комплексний екзамен у випускників факультету логістики за спеціальністю «Менеджмент» складався з двох частин. Під час теоретичної частини курсанти відповідали на питання, що стосуються діяльності начальників продовольчої, речової та квартирно-експлуатаційної служб. На практиці відпрацьовували завдання, які майбутні офіцери вирішуватимуть на своїх посадах у підрозділах Нацгвардії. Випускники розглядали варіанти покращення харчування, питання порядку продовольчого забезпечення особового складу під час виконання службово-бойових завдань, оформлювали необхідні документи щодо видачі речового майна офіцерам та військовослужбовцям.

Випускники-автомобілісти вже другий день відпрацьовували практичні завдання, пов’язані з технічним обслуговуванням та ремонтом вузлів та агрегатів автомобільної та бронетанкової техніки.

«Я вже не перший рік очолюю підкомісію і можу сказати, що курсанти Академії прикладають багато зусиль для досягнення високих показників в навчанні. Це все завдяки покращенню навчальних програм і значному збільшенню практичної складової навчань. Випускник Академії зараз отримує дуже велику кількість практичних знань та навичок, які неодмінно знадобляться йому під час служби у військах», - зазначив заступник начальника управління по роботі з особовим складом – начальник відділу організаційно-планової роботи, профілактики правопорушень департаменту персоналу полковник Вадим Семенов.

Попереду у випускників захист магістерських робіт, після чого у курсантів відбудеться випуск.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ