новини

Як проходять перші дні військового стажування у курсантів Академії Нацгвардії

26.11.2020 17:38

У 5-ти оперативно-територіальних об’єднаннях Національної гвардії України та 13-ти частинах прямого підпорядкування проходять військове стажування курсанти гуманітарного факультету та факультету логістики. Випускники стажуються у тих підрозділах, де безпосередньо проходитимуть службу після випуску. По приїзду майбутні офіцери поспілкувалися з командуванням частин та зі своїми безпосередніми керівниками стажування.

З перших днів стажування кожен курсант ознайомився з історією створення військової частини, розпорядком дня, специфікою, завданнями підрозділів, отримав керівника стажування та був представлений особовому складу військових колективів.

Курсанти вивчили особливості службово-бойової діяльності підрозділів, організацію бойової та гуманітарної підготовки. Також гвардійці ознайомилися зі службовою документацією та порядком її ведення.

Вперше за всю історію, до Дніпровського батальйону прибули дівчата, які відтепер проходитимуть військове стажування на посадах відділу по роботі з особовим складом.

Курсантка гуманітарного факультету сержант Ольга Олійник проходить стажування на посаді командира роти по роботі з особовим складом. Дівчина вже ознайомилася з особистими справами військовослужбовців, вивчила морально-психологічні якості підлеглих.

 «У моєму підпорядкуванні знаходиться 86 військовослужбовців. Я проводжу заняття з гуманітарної підготовки, інформування та різні вікторини. А завтра готуюся до виконання обов’язків на посаді начальника судової варти. Загалом перші дні стажування виявилися доволі насиченими і я планую розвиватися і набувати нових практичних знань», – зазначила курсантка гуманітарного факультету Ольга Олійник.

Попереду у гвардійців місяць інтенсивної практичної роботи, яка у режимі реальної служби допоможе їм вдосконалити свої практичні навички за фахом.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій та за матеріалами військових частин НГУ