новини

Як психологи Академії допомагають гвардійцям ставати єдиною командою

11.12.2023 11:49

В Національній академії Національної гвардії України з офіцерами провели тренінгове заняття з тімбілдінгу.

Групові подолання перешкод, «Падіння на довіру» та багато інших вправ пройшли військові. Такі вправи допомагають навчитися довіряти один одному.

«Психологічна підготовка військовослужбовців Академії відіграє важливу роль під час виконання службово-бойових завдань. Гвардійці повинні бути впевнені не лише у свої діях, але й у діях своїх побратимів», - говорить офіцер служби психологічного забезпечення майор Алла Кондратьєва. - «Методика «Тімбілдинг» - це один з найефективніших практик, що дозволяє військовослужбовцям адаптуватися до нових умов, пізнати краще не лише своїх побратимів, а й самих себе. «Лабіринт», «Падіння на довіру» - це комплекс вправ з елементами гри. В процесі виконання вправ було продемонстровано переваги колективної роботи, взаємодію та спілкування між військовослужбовцями».

Як розповідає психологиня, тімбілдінг в буквальному сенсі означає «побудова команди», і спрямований на створення міцного колективізму серед гвардійців, які спільно несуть службу.

«Емоцій насправді багато, проте впевнено можу сказати одне – за відсутності командного духу та злагоджених дій успішне проходження цих перешкод було б практично неможливим, проте ми впорались», - розповідає один із учасників занять.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ