новини

Як сержантський склад Академії покращує професійні навички

18.08.2021 11:59

У Національній академії Національної гвардії України в рамках індивідуальної підготовки провели заняття із головними сержантами рот, взводів та командирами відділень.

Основна мета занять - підвищення ефективності індивідуальної роботи та забезпечення виконання завдань за призначенням, збереження життя та здоров’я особового складу, підтримання належного рівня військової дисципліни.

Протягом двох днів військовослужбовці Академії працювали з основними умовними знаками, які використовуються у ЗС країн-членів НАТО, відпрацьовували порядок дій членів екіпажу при озброєнні бойових машин, виконували вправу навчальних стрільб із пістолета у лазерному інтерактивному тиру «Рубіж» та займалися на сучасному динамічному тренажері «БТР-4Е».

«Завдяки щоденним тренуванням та постійним навчанням сержанти формують сильний, злагоджений колектив, у якому кожен військовослужбовець чітко виконує власні обов’язки, – наголосив головний сержант Академії майстер-сержант Олексій Страхов. – Сержант має завжди бути гідною опорою для командира, лідером і зразком для всього особового складу».

По завершенню занять було проведено заслуховування та проаналізовано стан роботи сержантського складу.

«Сержант повинен бути першим помічником командира у роботі з рядовим, сержантським складом, - зазначив старший майстер-сержант В’ячеслав Белінський. – Заняття, які постійно проводяться із сержантсько-старшинським складом Академії Нацгвардії, сприяють забезпеченню дотримання належного рівня військової дисципліни, налагодженню діалогу з солдатами, а також підвищують їх мотивацію до проходження військової служби».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ