новини

Як сьогодні в Академії Нацгвардії 268 випускників отримали лейтенантські погони

17.06.2021 16:59

У Національній академії Національної гвардії України відбулося урочисте вручення офіцерських погонів випускникам.

Військове звання «лейтенант» отримали 268 офіцерів.  Отримують офіцерське звання вже п’ятий рік поспіль і дівчата. Цього року їх 21. 

Погони випускникам вручили їх командири і начальники, а гвардійцям, які закінчили навчання з відзнакою, особисто одягнули погони командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан  та начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

«Шановні випускники! Вітаю Вас з отриманням первинного офіцерського звання – лейтенант. Це особливий момент в житті кожного офіцера та всієї офіцерської спільноти Національної гвардії України, - наголосив генерал-полковник Микола Балан. - Протягом тривалого часу офіцери-випускники Академії зарекомендували себе у військах, як знаючі та грамотні фахівці, патріоти України, які готові виконувати найскладніші завдання. Зовсім скоро Ви приймете посади, за Вашими спинами буде стояти підлеглий особовий склад, тож реалізуйте себе як високопрофесійні офіцери, пишайтеся військовими званнями та службою в Нацгвардії. Бажаю Вам всім міцного здоров’я, професійного зростання, мирного неба над головою».

Від ветеранів Академії виступив полковник запасу, доцент кафедри військово-соціального та психологічного забезпечення Микола Товма.

Від імені випускників офіцерів поздоровила лейтенант Юлія Дешпетко.

«Вітаю випускників із закінченням навчання в Національній Академії. Кожен із нас пройшов свій особливий шлях від військової присяги на вірність українському народові до отримання первинного офіцерського звання. Роки служби та навчання були насиченими, але кожен із нас пройшов цей шлях. Дякую колективу Академії за самовіддану та наполегливу працю у підготовці офіцерів, справжніх професіоналів-лідерів для Національної гвардії України. Ми обіцяємо виправдати довіру наших підлеглих та з честю носити звання офіцера», - ділиться враженнями випускниця.

Музичною композицією «Захисник України» учасників заходу привітала солістка духового оркестру Академії Ольга Полежака.

Зазначимо, що на церемонії вручення погонів були присутні представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні (операція UNIFIER) на чолі з командиркою операції UNIFIER підполковником Мелані Лейк. Вони відзначили високий рівень організації заходу та висловили слова вдячності за можливість бути свідками цієї визначної події для молодого поповнення Нацгвардії. Підполковник Мелані Лейк також одягнула лейтенантські погони молодим офіцерам.

Вже завтра на лейтенантів чекає урочиста церемонія випуску, де гвардійці отримають дипломи про закінчення навчання в Академії Нацгвардії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ