новини

Як у Академії проходить обов’язковий технічний контроль транспортних засобів

22.06.2021 17:30

 

Обов`язковий технічний контроль транспортних засобів у Національній академії Національної гвардії України проводиться у два етапи. Перший етап проходить влітку. Перевірці підлягають 100% автобусів, мікроавтобусів усіх типів, автомобілів, обладнаних для перевезення особового складу, та спеціальних транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, бронетанкову техніку і причепи, а також напівпричепи.  

Обов’язковий технічний контроль проводився як у пункті постійної дислокації, так і в навчальному центрі. На Київському факультеті обов`язковий технічний контроль буде проведено 23 червня.

До виконання робіт з підготовки техніки до технічного контролю було задіяно увесь особовий склад технічних підрозділів Академії. До цього складу входять водії-службовці, військовослужбовці за контрактом та водії строкової служби.

Підготовка розпочалася з моменту проведення сезонного обслуговування та переведення техніки до експлуатації в літніх умовах, а саме з 15 березня 2021 року.

До перевірки підлягали транспортні засоби різних типів та марок, а саме автобуси АТАМАН А-09316, ПАЗ-32054,  вантажні автомобілі ISUZU NPR75L, HYUNDAI HD78, КрАЗ та МАЗ різних модифікацій, бронетранспортери та бронеавтомобілі тощо.

Головою комісії з перевірки стану транспортних засобів призначено старшого офіцера служби забезпечення автомобільною технікою та автотехнічним майном відділу автомобільної техніки управління та техніки департаменту логістики ГУ НГУ підполковника Олега Рогальського.

«Належний рівень проведення обов’язкового технічного контролю залежить саме від ваших професійних навичок, знань, вашого досвіду. Тому, я сподіваюся на те, що ви покажете високі показники під час перевірки техніки і вийдете на той рівень, який завжди тримала Національна академія Національної гвардії України, - наголосив старший офіцер служби забезпечення автомобільною технікою та автотехнічним майном відділу автомобільної техніки управління та техніки департаменту логістики ГУ НГУ підполковник Олег Рогальський. - Звертаю увагу всіх військовослужбовців на дотримання заходів техніки безпеки. Бажаю вам також успіху в якісному проведенні технічного контролю транспортних засобів».

Начальник автомобільної служби Академії підполковник Олександр Павленко розповів, що під час обов’язкового технічного контролю перевіряється, в першу чергу, повна наявність списочних транспортних засобів та їх технічний стан. Важливим є й відповідність ідентифікаційних номерів транспортних засобів з обліковими документами, знання та виконання водіями своїх обов’язків, наявність відповідних документів, порядку та якості проведення сезонного технічного обслуговування.

«Здійснюється перевірка 100% списочної чисельності транспортних засобів, її готовності до виконання завдань за призначенням. А також відбувається звірка ідентифікаційних номерів та номерних знаків  транспортних засобів, комплекності ЗІП», - розповів підполковник Олександр Павленко.

З метою надання практичних навичок, до проведення обов’язкового технічного контролю, у якості перевіряючих виступали 20 курсантів двох випускних груп, які навчаються на факультеті логістики за спеціальністю «Автомобільний транспорт».

Головним завданням гвардійців була перевірка технічного стану транспортних засобів та визначення ступеня їх готовності до виконання завдань за призначенням. Для більш якісного огляду курсантів було розподілено за групами в залежності від виду транспортних засобів.

Одним із перевіряючих був і курсант третього року навчання Дмитро Авраменко. За показниками навчання він один із кращих 12-ти курсантів у своїй групі, тому керівництво факультету вирішило надати гвардійцю можливість, на практиці, ознайомитися із важливим елементом майбутньої служби.

«Сьогодні ми перевіряли роботу та технічний стан автомобілів для того, щоб була можливість швидко та якісно виконувати службові завдання. Наприклад, здійснювали перевірку всіх світлових приборів, головних вузлів та агрегатів автомобілів, - зазначив курсант Дмитро Авраменко. - Ми відчували на собі певну відповідальність за те, що нам довірили таке серйозне завдання, тому що технічна частина – це одна з надскладних та надважливих компонентів у роботі офіцера-автомобіліста».  

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ