новини

Як в Академії Нацгвардії проходить вакцинація від COVID-19

26.04.2021 13:36

В Національній академії Національної гвардії України вже майже місяць триває вакцинація особового складу проти коронавірусної інфекції. За цей час щеплення отримали вже 500 людей. Гвардійці отримують щеплення вакциною «AstraZeneca» (Covishield).

Щеплення проводиться на території навчального закладу. Всі необхідні процедури здійснюються представниками мобільної бригади від Міністерства охорони здоров’я.

Перед вакцинацією, кожен військовослужбовець надає письмову згоду та розповідає про стан свого здоров’я. Потім проходить огляд у лікаря – людині вимірюють температуру, артеріальний тиск та сатурацію. По завершенню медичного огляду медична сестра вводить вакцину в дельтоподібний м’яз плеча. Після процедури медичні працівники пів години спостерігають за людиною.

«Ми постійно працюємо з людьми та вакцинація - це найкращий спосіб вберегти своє здоров'я і здоров'я оточуючих. Звісно, перед щеп-ленням лікарі ретельно оглядають кожного, хто виявив бажання вакцинуватися, а також дають рекомендації щодо подальшого спостереження за станом власного здоров’я у поствакцинальний період», - розповідає т.в.о. начальника медичної служби (відділу служб) Академії майор медичної служби Андрій Пелепець.

Сама процедура щеплення, як свідчать провакциновані, проходить швидко та безболісно.

«Звісно, я за вакцинацію. Це моє свідоме рішення. Вакцинація – це важливий крок до подолання COVID-19. Адже саме вакцинація дозволила долати багато епідемій, і коронавірус – не виняток», - зазначив курсант факультету логістики сержан Євген Равлюк.

Вже від завтра розпочинається вакцинація від коронавірусної інфекції вакциною «CoronaVac» виробництва компанії (Sinovac Biotech). Вона буде проходити на базі Територіального медичного об'єднання Міністерства внутрішніх справ України по Харківській області.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ