новини

Як в Академії Нацгвардії вручили перші сертифікати про закінчення курсу порядку управління військами

03.12.2021 15:50

Вчора відбулася зустріч представників командно-штабного факультету, факультету логістики Академії та відділу євроатлантичної інтеграції з командиром групи розвитку професійної військової освіти ЗС Канади в Україні майором П’єр-Люком Ларошель та військовослужбовцями 12–ої ротації Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади (операції UNIFIER).

Під час зустрічі розглядалися питання щодо напрямків подальшої співпраці з представниками 12-ї ротації. Зокрема обговорили завершення розробки повноцінного курсу з порядку управління військами та його впровадження в освітні програми на кафедрах тактики та тактико-спеціальної підготовки командно-штабного факультету. Крім того, узгодили проведення короткострокових курсів з тематики логістичне забезпечення ЗС Канади для викладачів факультету логістики та надання дорадчої допомоги у вдосконаленні освітніх програм.

«Я приємно здивований відгуками моїх колег про рівень підготовки викладачів, їх завзятістю та креативністю. Наполеглива та взаємна робота представників ЗС Канади та військовослужбовців Академії повинна втілитися у те, що викладачі вашого навчального закладу будуть самостійно проводити подібні курси для підрозділів як Академії, так і, можливо, для інших підрозділів Нацгвардії», - зазначив командир групи професійної військової освіти ЗС Канади в Україні майор П’єр-Люк Ларошель.

Після офіційної зустрічі в центрі культури Академії відбулось вручення сертифікатів про проходження курсу порядку управління військами 58 військовослужбовцям та службовцям Академії. Це науково-педагогічний персонал Академії та курсанти-випускники гуманітарного факультету та факультету логістики.

«У першу чергу, хочу подякувати представникам операції UNIFIER  за пророблену роботу в Академії, за вклад у зміцнення потенціалу нашого закладу та наближення до стандартів НАТО як Академії, так Національної гвардії України в цілому. В Академії наразі продовжено роботу щодо подальшої імплементації курсу порядку управління військами в освітній процес на командно-штабному факультеті, також розпочата робота щодо надання дорадчої допомоги з метою аналізу та покращення освітніх програм на факультеті логістики. Як результат плідної спільної роботи, ми сьогодні вручаємо сертифікати про успішне засвоєння курсу військовослужбовцям трьох факультетів Академії», - звернувся начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Сертифікати, які отримали військовослужбовці, затверджені за всіма стандартами Міністерства освіти і науки України. В ньому вказані кількість кредитів ECTS. Викладачі таким сертифікатом засвідчують не тільки те, що засвоїли процедуру порядку управління військами за стандартами НАТО, але можуть свої знання конвертувати в кредити ECTS і це буде зараховано як підвищення кваліфікації.

«Завдяки таким заняттям ми отримати нові знання та навички, а також практичний досвід від іноземних колег. Окрім цього – це чудова можливість вдосконалити свій рівень знань із англійської мови», – поділилася враженнями курсантка четвертого року навчання гуманітарного факультету солдат Аліна Панфілова.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ