новини

Як в Академії навчають водінню за допомогою комп’ютерних технологій

17.05.2021 15:25

У курсантів другого року навчання факультету логістики пройшло заняття на динамічних тренажерах «КрАЗ». Заняття провів доцент кафедри автобронетанкової техніки факультету логістики Сергій Дюндик.

На занятті курсанти виконували завдання пов’язані з алгоритмом дій від початку руху до зміни напрямку руху, під час підйому на гору і при виникненні інших перешкод на шляху слідування.

«Заняття на тренажері суттєво допомагають курсантам мати уявлення про динаміку руху машини, функції, які необхідні для виконання маневрів на дорозі, можливі помилки та їх наслідки. А будь-яка перешкода, наприклад, підйом на гору або яма на дорозі відчутна для водія, що є ще більш реалістичним під час водіння», - розповідає доцент кафедри автобронетанкової техніки факультету логістики Сергій Дюндик.

Зазначимо, динамічний тренажер «КРАЗ» відображає імітацію дорожньо-транспортної ситуації, знаків, розмітки, зустрічного і попутного транспорту, пішоходів. Замість лобового скла і бокових вікон – спеціальні екрани, на яких моделюється місцевість, час доби і навіть погода. Шуми, звуки і голосові коментарі відтворюються акустичним модулем, який знаходиться в кабіні.

«Під час роботи на тренажері ти відчуваєш себе наче у реальному КрАЗІ.  Звісно, на такому тренажері легше навчитися впевнено реагувати на будь-які несподіванки, які на нас чекають вже під час водіння у навчальному центрі», - ділиться враженнями курсант Владислав Осипенко.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ