новини

Як в Академії відзначили 25-ту річницю Конституції України

28.06.2021 12:13

У Національній академії Національної гвардії України пройшли урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Конституції України.

Під час вітального слова, перший заступник начальника Національної академії Національної гвардії України з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов наголосив, що прийняття Конституції України стало реальною та дієвою основою розбудови незалежної та демократичної держави, як повноправної учасниці світового співтовариства.

«Щиро вітаю вас з визначним днем – 25-ою річницею прийняття основного закону нашої держави – Конституції України, який став точкою відліку нової епохи в історії нашої країни, сприяв створенню могутньої основи для розвитку та зміцнення демократичних, соціальних та правових принципів розбудови суспільства, – зазначив генерал-майор Олександр Морозов. – Національна гвардія, як військове формування з правоохоронними функціями, зобов’язана захищати конституційні права, свободи, законні інтереси кожного громадянина України. В цей святковий день бажаю вам і вашим рідним миру, спокою та злагоди, міцного здоров’я, щедрої долі, успіхів у справах та починаннях заради процвітання незалежної України».

Зі словами привітання до присутніх звернулися ветеран Академії полковник запасу Ігор Зальотін та військовий священник отець Григорій.

«Прийняття Конституції України стало надзвичайною радістю для всієї держави. Переконаний, що той патріотизм та вірність військовій присязі українських військовослужбовців, послугують захисту нашої держави, її цілісності та недоторканості, – запевнив Ігор Зальотін. – Я вітаю усіх зі святом та від  щирого серця бажаю усім вам пишатися своєю країною, пам’ятати про свої права та дотримуватися законів. Нехай Конституція забезпечує повноцінну працю та життя українського народу».

Музичним поздоровленням привітали курсантів та офіцерів курсантки гуманітарного факультету з піснею «Сонце над Україною».

Крім того, з нагоди свята у центрі культури пройшов концерт. Виступав для гвардійців Великий академічний Слобожанський ансамбль пісні і танцю. У залі панувала яскрава музична феєрія: лунали українські пісні та мелодії, були запальні танці та яскраві образи. Усі виступи гостей супроводжувалися гучними оплесками курсантів та офіцерів.  

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ